STRAVIČNO: Američka koalicija u vazdušnom udaru ubila 40 civila, uglavnom žena i dece

bombardovanje

foto-ilustracija: Reuters/ Alaa al-Faqir

U vazdušnom napadu međunarodne koalicije na čelu sa SAD na selo u sirijskoj provinciji Dejr el Zor poginulo je 40 civila, od kojih su većina žene i deca, javila je agencija SANA, pozivajući se na lokalne izvore.

„Četrdeset civila, uglavnom žena i dece, poginulo je u vazdušnim napadima međunarodne koalicije na selo Bukan na istoku provincije Dejr el Zor“, saopštila je agencija.

Agencija je u četvrtak izvestila da je u selima Badran i Susa na istoku provincije Dejr el Zor u vazdušnim napadima međunarodne koalicije poginulo 23 civila.

Koalicija redovno bombarduje grad Hadžin i obližnja naselja u provinciji Dejr el Zoru. Sirijski mediji su u više navrata saopštavali o civilnim žrtvama, kao i da koalicija prilikom napada koristi beli fosfor.

Sirijske vlasti su pozvale Ujedinjene nacije da preduzmu mere protiv odgovornih za te napade i da obustave nezakoniti boravak koalicije na teritoriji Sirije. Predstavnik Pentagona je saopštio da koalicija SAD ne želi da otkriva koju municiju koristi u Siriji, ali da je ona u skladu s međunarodnim normama.

Tihi ubica: U školama i vrtićima širom Srbije uskoro će biti postavljeni detektori za OPASNI GAS

SAD i njihovi saveznici od 2014. godine u Siriji i Iraku vode operaciju protiv DAEŠ-a, pri čemu u Siriji deluju bez saglasnosti zvaničnih vlasti te zemlje

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "STRAVIČNO: Američka koalicija u vazdušnom udaru ubila 40 civila, uglavnom žena i dece"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.