SVAKA JOJ ČAST! STJUARDESA našla ceduljicu sa porukom i SPASILA DEVOJČICU od trgovaca ljudima!

devojčica

Foto: Public

Stjuardesa aviokompanije “Alaska erlajns” Šila Frederik spasila je tokom leta iz Sijetla za San Francisko devojčicu koja je bila žrtva trgovine ljudima

Devojčica je bila raščupana i u skromnoj odeći, dok je čovek pored nje bio u skupocenom odelu i uglađen. Stjuardesa je shvatila da devojčica, koja ima 14 ili 15 godina, izgleda uplašeno jer je izbegavala kontakt očima, prenosi klix.ba.

[adsenseyu5]

– Nešto mi je iznutra govorilo da to nije u redu. Pokušala sam da razgovaram sa njima, ali je je muškarac bio grub i odbojan, dok je devojčica ćutala –  kazala je 49-godišnja stjuardesa.

Ona je ostavila je poruku za tinejdžerku u toaletu, na koju je kasnije dobila odgovor “Potrebna mi je pomoć”.

Stjuardesa je obavestila pilote koji su prosledili poruku policiji u San Francisku, pa je muškarac odmah nakon sletanja uhapšen.

Navodi se da su Frederikova i njene koleginice i kolege završili kurs na kojem su naučili kako da prepoznaju znakove trgovine ljudima i kako da reaguju u toj situaciji.

[adsenseyu1]

Česti znaci su kada se vidi da neko kontroliše drugu osobu, koja ima masnice ili ogrebotine, ne odgovara na pitanja i izbegava kontakt očima.

Stjuardesa sam 10 godina i nakon što sam završila kurs pomislila sam koliko je ovakvih devojčica i dečaka prošlo pored mene, a da nisam shvatila o čemu je reč –  kazala je Frederikova.

Navodi se da je u SAD samo u prošloj godini uhapšeno 2.000 krijumčara ljudima i identifikovano 400 žrtava.

(Skandalozno.rs, Izvor: Informer.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SVAKA JOJ ČAST! STJUARDESA našla ceduljicu sa porukom i SPASILA DEVOJČICU od trgovaca ljudima!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.