ŠVEDSKA NA NOGAMA: Između 7 i 8 terorista Islamske države došli kako bi izvršili napade u Stokholmu!

Ilustracija

Švedske službe bezbednosti su u stanju pripravnosti zbog potencijalnih terorističkih pretnji, saopštili su državni zvaničnici te zemlje.

Izveštaji u domaćim medijima prenose da se nekoliko boraca Islamske države vratilo u Švedsku kako bi izvršili napade na civilne ciljeve u glavnom gradu Stokholmu.

– U ovom trenutku prikupljamo informacije i naše službe bezbednosti koordiniraju sa nacionalnim i međunarodnim partnerima – rekao je Sajmon Binert, porparol bezbednosne policije i dodao da njihova služba sarađuje i sa nacionalnim policijskim snagama.

– Informacije prosleđujemo i policiji kako bi videli mogu li oni da sprovode mere koje potpadaju pod njihovu nadležnost – dodaje Binert.

Švedski list “Expressen” izveštava da je nacionalna služba bezbednosti informacije dobila od iračkih kolega koje su upozorile na neposrednu terorističku pretnju po zemlju.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Između sedam i osam terorista Islamske države došlo je u Švedsku kako bi izvršili napade u Stokholmu, piše list.

Najmanje 300 švedskih državljana otišlo je u Siriju i Irak kako bi se priključili Islamskoj državi prema istraživanjima koje je sproveo Međunarodni centar za borbu protiv terorizma, a čiji izveštaj je objavljen 1. aprila.

Europol je u martu izvestio da su između 3.000 i 5.000 takozvanih stranih boraca, državljana Evropske unije, obučeni po terorističkim kampovima ISIS-a, te da su spremni “za nove izazove”.

U aprilskom izveštaju koji su preneli švedski mediji, islamisti su se uspešno infiltrirali u Zelenu partiju.

Prema Larsu Nikanderu sa švedskog Nacionalnog univerziteta za odbranu, “ljudi bliski Muslimanskom bratstvu, islamskoj stranci, danas dobijaju veliko uporište u Zelenoj partiji”.

(Blic, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "ŠVEDSKA NA NOGAMA: Između 7 i 8 terorista Islamske države došli kako bi izvršili napade u Stokholmu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.