Svetski mediji bruje: Kina je napravila svoj nevidljivi avion uz pomoć Srbije!

Ilustracija

Kineski špijuni su se dokopali najtajnijih planova za izgradnju nevidljivih američkih aviona F-35, koje su prekopirali, a potom i napravili svoju verziju borbene letelice.

Ovih dana su je i testirali, a kako prenose svetski mediji, u svemu su im pomogli i Srbi!

Naime, prvi američki nevidljivi avion srušen je tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, a ključnu ulogu u tome, kako se tvrdilo, imala je kineska vojska, koja je u Srbiji, uz dozvolu vlasti, proveravala svoje radarske opcije otkrivanja nevidljivih letelica.

Kao dokaz da su u sve bili uključeni Kinezi mnogi su istakli to što su SAD nakon toga bombardovale kinesku ambasadu u Beogradu.

Na kraju je, kako navode svetski mediji, Peking od srpskih vlasti dobio delove srušenog aviona F-117, što je Kini poslužilo kao osnova za početak gradnje vlastitog nevidljivog lovca.

Tako je naposletku nastao kineski borbeni avion koji umnogome podseća na američki borbeni lovac pete generacije, poznat pod nazivom F-35.

Osim što je za projektovanje svoje borbene letilice koristila ostatke aviona srušenog u Srbiji, Kina je, po svemu sudeći, imala i veliku pomoć obaveštajaca, te se dokopala i američkih tajnih planova, koje je iskoristila za gradnju svog nevidljivog aviona.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

2 komentara na "Svetski mediji bruje: Kina je napravila svoj nevidljivi avion uz pomoć Srbije!"

  1. Ovo su gluposti. Tacno znam, iz prve ruke, kako je oboren F-117. To nema nikakve veze sa Kinezima.

  2. Znate li vi Dragane koliko ja njih znam sto tacno znaju ili su licno oborili taj avion?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.