Tajna operacija: Evo kako su Rusi uspeli da prebace predsednika Sirije do Moskve!

Ilustracija

Sirijski predsednik Bašar al Asad ni jedan jedini put nije napustio zemlju otkad se u njoj ratuje.

A onda se odjednom obreo u Moskvi i razgovarao sa Vladimirom Putinom!

Zato se odmah otvorilo pitanje: kako je uspeo da to izvede, s obzirom na to da je nebo Sirije prepuno tuđih vojnih aviona, i borbenih i špijunskih? Međutim, ispostavilo se da pravo pitanje nije kako je to Asad uspeo, već – kako su to Rusi izveli? Jer, oni su uspeli da neprimetno za Amerikance i njihove saveznike, sirijskog lidera bukvalno “dostave” na moskovski vojni aerodrom “Čkalovski”.

Asad je ujutro 20. oktobra bez pompe stigao u rusku bazu “Hmejmim” kod Latakije. Tamo ga je već čekao Il-62, koji samo što je bio doleteo sa “Čkalovskog”. Taj avion, koji ima i “predsednički salon” i specijalni sistem veze, uzleteo je takođe bez ikakvih ceremonija sa Asadom i njegovom pratnjom.

Prošao je vazdušnim prostorom Iraka i Irana, a onda leteo iznad Kaspijskog mora. Granicu Rusije je presekao u blizini Astrhana. Na “Čkalovski” se spustio  u 14:20 po moskovskom vremenu. Po završetku pregovora u Kremlju, Asad je u Latakiju dovezen na potpuno isti načim, istim vazdušnim koridorima.

O njegovom boravku u Moskvi i pregovorima sa Putinom objavljeno je 21. oktobra, a on je u tom trenutku već bio na putu iz Latakije u Damask.

Inače, ohrabren pregovorima u Kremlju i svim što Rusija čini povodom njegove zemlje i za njegovu zemlju, Asad je danas upozorio:

– Nijedna politička, niti bilo koja druga inicijativa, neće biti realizovana bez uništenja terorizma. Pritom je podvukao da će pozdraviti svako političko rešenje koje odobri sirijska nacija, pogotovo ako to rešenje čuva jedinstvo Sirije.

Asad je istovremeno pozvao ruske kompanije koje se bave naftom i gasom da  dođu u njegovu zemlju i da ulažu u nova nalazišta.- Na potencijalno dobra nalazišta pustićemo samo kompanije zemalja koje nam pomažu, a to su pre svih Rusija i Iran.

Sirija svoje profitabilne privredne grane i infrastrukturu nikada neće dati u ruke Zapada!

(fakti.org)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Tajna operacija: Evo kako su Rusi uspeli da prebace predsednika Sirije do Moskve!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.