TALAC SVOJIH TAKSI! AMERIKANCI mu nisu dali VIZU, a spremaju mu NOVE PROBLEME

Ramuš

Foto: Fonet

Analitičari, pa čak i oni u Prištini, upozoravaju da politički lideri Albanaca sa Kosova moraju da budu mnogo obazriviji u svojoj retorici kada govore o zahtevu SAD da se ukinu takse Srbiji.

Po njima, Amerikanci neće tek tako odustati od svog zahteva i podržati Kosovo, kao što se može videti kroz skorija dešavanja.

Evropska unija i SAD su zatražile od prištinskih institucija da odmah ukinu takse Srbiji. Vlada u Prištini još uvek nije odgovorila na ovaj zahtev, niti je krenula u bilo kakav proces za njihovo suspendovanje; čak je Haradinaj rekao da će takse ostati na snazi do 2022. godine ukoliko Srbija ne bude priznala Kosovo.

Kao odgovor na Haradinajevu “neposlušnost”, Amerikanci su već reagovali tako što su mu uskratili vizu i onemogućili ga da ode na tradicionalni Molitveni doručak u Beloj kući, tako da najverovatnije neće biti u mogućnosti da reprezentuje Prištinu u Vašingtonu.

Redžep Erdogan: Dejtonski sporazum mora da se promeni

Stručnjaci za međunardone odnose smatraju da je ovo tek početak zahlađenja odnosa između Vašingtona i Prištine, te da se vladajuća garnitura s Kosova može očekivati još neprijatnosti ukoliko nastavi da ignoriše “preporuke” koje stižu iz Vašingtona.

(Skandalozno.rs/Izvor: Espreso.rs/Kosova.info)

Budite prvi sa komentarom na članku "TALAC SVOJIH TAKSI! AMERIKANCI mu nisu dali VIZU, a spremaju mu NOVE PROBLEME"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.