TERORISTA upucan u nogu: Pogledajte trenutak HAPŠENJA u Briselu! – VIDEO

Advertisement

Racija

foto: Tanjug/AP

U velikoj policijskoj operaciji u briselskom kvartu Sharbek ranjena je i uhapšena osoba koja je kod sebe imala eksplozivne supstance, javila je belgijska televizija RTBF, a preneo Rojters.

Terorista koji je upucan u nogu i uhapšen prilikom današnje velike policijske operacije u briselskom kvartu Sharbek, držao je pre hapšenja kao taoce ženu i dete koji su se zatekli na stanici gradskog prevoza, navodi se na sajtu lista “Libr belžik” koji se poziva na neimenovanog svedoka.

https://youtu.be/Pb4HwzGk22M

Prikazan je i snimak mobilnim telefonom koji je načinio svedok, a na kojem se vidi kako specijalci prilaze detetu koje ustaje i udaljava se od teroriste koji već leži ranjen na zemlji.

Treća eksplozija čula se danas popodne u toku policijske operacije u delu Brisela koja je povezana s terorističkim napadima na aerodrom i metro ranije ove nedelje.

[adsenseyu1]

Kako navodi Rojters, akcija koja je u toku ima veze sa terorističkim napadom koji je sinoć sprečen u Francuskoj. Na licu mesta je veliki broj pripadnika specijalne policije, oklopnih vozila i vojnih kamiona.

Foto: Reuters

Objavljen je i video snimak na kom se vidi muškarac s rancem na tramvajskoj stanici u trenutku kada ga je policija upucala.

Foto: Reuters

On je onda bacio ranac na šine, a torbu je zatim pregledao policijski robot.

Foto: Tanjug/AP

Prvi čovek Sharbeka Bernard Klerfajt je kazao da su tri eksplozije koje su se čule tokom policijske akcije bile kontrolisane. Jedan od svedoka rekao je za televiziju RTL da je policija prišla osumnjičenom na autobuskoj stanici i zatražila da skine jaknu, kako bi proverili da nema eksploziv vezan oko struka.

Foto: Tanjug/AP

U Šarbeku je veliki broj pripadnika specijalne policije, oklopnih vozila i vojnih kamiona.

[adsenseyu1]

Libr belžik” javlja da je jedna osoba u toj operaciji “neutralisana”, dok AP navodi da je privedena. Kvart je blokiran, a policija je u međuvremenu proširila blokirano područje i evakuisala tramvaje u toj zoni.

Foto: Tanjug/AP

Francuski državljanin osumnjičen da je pripadao militantnoj mreži koja je planirala novi napad u Francuskoj uhapšen je juče, saopštio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev.

Ovo hapšenje je pomoglo i “da se spreči zavera u Francuskoj koja je u odmakloj fazi”, rekao je on u govoru koji je prenosila nacionalna tv, preneo je Rojters.

Osumnjičeni je uhapšen juče u stambenoj zdradi u pariskoj četvrti Aržantej, dodao je Kaznev.

Foto: Tanjug/AP

 

Prvobitno se spekulisalo da je današnja operacija u Briselu povezana sa terorističkim napadima na aerodrom i metro u belgijskoj prestonici u utorak u kojima je poginulo više od 30 ljudi, a preko 300 je ranjeno. Nakon toga belgijska policija je sprovela brojne racije, a mediji i ovu operaciju dovode u vezu sa nedavnim napadima.

AP podseća da je u jednom stanu u Sharbeku ranije pronađena veliko skladište eksploziva za koje se veruje da je snabdelo i teroriste koji su izveli napade u utorak.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "TERORISTA upucan u nogu: Pogledajte trenutak HAPŠENJA u Briselu! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.