Teroristički napad u čuvenom turističkom mestu! – VIDEO

Ilustracija

Poznato turističko mesto Luksor u Egiptu danas je postalo meta terorističkog napada nakon što se bombaš samoubica razneo nedaleko od hrama Karnak, a prva informacija je da su teško povređene četiri osobe.

Broj potencijalnih žrtava još uvek nije poznat, a policija se trenutno nalazi na licu mesta.

Jedan policajac je ranjen, rekao je visoki zvaničnik policije Luksora i dodao da policija trenutno pokušava da deaktivira još dve bombe koje su naknadno pronađene nedugo nakon eksplozije.

Pozivajući se na neimenovane bezbednosne izvore i očevice, agencija Rojters je prenela da je napad izvršen na parkingu u blizini hrama i da su stradala sva tri napadača.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad.

[adsenseyu1]

Portparol Ministarstva zdravlja je saopštio da je četvoro Egipćana ranjeno. Bezbednosni izvori navode da su ranjeni vlasnici tezgi i policajac.

Kako se navodi, trojica naoružanih muškaraca pokušala su da probiju barikadu prema hramu. Dvojica od njih su izašla iz automobila i potom je usledio oružani obračun sa policijom, koja ih je ubila.

Treći muškarac, koji je ostao u automobilu, uspeo je da se probije i aktivira eksploziv blizu hrama Karnak.

Ovaj hram spada u grupu najstarijih antičkih građevina na svetu, i predstavlja drugu najposećeniju turističku destinaciju u Egiptu posle piramida u Gazi.

UNICEF ga je uvrstio u zaštićenu svetsku baštinu.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Teroristički napad u čuvenom turističkom mestu! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.