TRAGEDIJA: Ruski avion sa 224 putnika i članova posade srušio se u Egiptu!

Pad

Ruski putnički avion, koji je jutros poleteo iz letovališta Šarme el Šeik za Sankt Peterburg, srušio se u centralnom Sinaju, potvrdila je Kancelarija egipatskog premijera.

Formiran je krizni odbor koji će se baviti tom nesrećom.

Šef Uprave za vazuhoplovne nesreće u Egiptu Ajman al Mukadam je prethodno saopštio da je avion nestao, ali da je sigurno napustio egipatski vazdušni prostor i imao kontakt sa tuskom kontolom letenja.

– Ruskoj aviokompaniji smo rekli da smo izgubili kontakt sa avionom, ali da je on sigurno kontaktirao sa turskom kontrolom leta i da sada prolazi kroz turski vazdušni prostor – kazao je Mukadam.

Avion, sa kojim je izgubljena radarska kontrola prevozi 224 putnika i člana posade, a radarski kontakt je izgubljen u vazdušnom prostoru Kipra, prenela je RIA, ruske vazduhoplovne izvore.

Reč je o avionu erbas A-321, ruske vazduhoplovne kompanije “Kogalimavija”.

Vojni avioni su otkrili olupinu aviona u planinskom području, a 45 vozila hitne pomoći je usmereno na mesto nesreće, kako bi odnela mrtve i ranjene, saopšteno je iz egipatske vlade.

Nema naznaka da je avion oboren, naveli su izvori iz službe bezbednosti. Na severnom Sinaju je već dve godine sedište ogranka Islamske države, koji su ubili na stotine vojnika i policajaca.

Avion je poleteo u 6.21‚ sat a da je kontakt sa njim izgubljen posle 25 minuta.

(telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "TRAGEDIJA: Ruski avion sa 224 putnika i članova posade srušio se u Egiptu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.