TRAMP NASTAVIO S OPKOLJAVANJEM RUSIJE: Evropske članice NATO pristale da plaćaju zaštitu AMERICI?!

SAD

Foto: PoliticusUSA/Ilustracija

Ministar odbrane SAD Džejms Matis rekao je da je povećanje brojnosti američkih snaga i njihovih saveznika iz NATO-a u Istočnoj Evropi isključivo odbrambena mera

– To su u potpunosti odbrambene mere- rekao je on govoreći na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, naglašavajući da je neophodno da se NATO prilagodi pretnjama koje nastaju na periferiji teritorije Alijanse i izvan njenih granica.

[adsenseyu5]

– Svi mi vidimo da je savez naših zemalja sada pod pretnjom s raznih frontova, dok se na periferiji NATO-a i izvan nje formira luk nestabilnosti. Jedinstveni pred ovim pretnjama našoj demokratiji odlučni smo da prilagodimo Alijansu ovome- rekao je američki ministar.

On je naglasio da su neophodni kolektivni koraci za učvršćivanje bezbednosti.

– Kada je reč o bezbednosti, niko na ovom svetu ne može da je štiti sam. Bezbednost je uvek bolja kada je štiti tim- naveo je Matis.

[adsenseyu1]

KREMLJ ODGOVORIO NA ANTIRUSKU POLITIKU TRAMPA

Kremlj je saopštio da nije razočaran načinom na koji se odnosi SAD i Rusije razvijaju pod američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Kremlj je saopštio da nije razočaran načinom na koji se odnosi SAD i Rusije razvijaju pod američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Saopšteno je i da će perspektivu tih odnosa biti moguće sagledati jedino kada se lideri dve zemlje susretnu.

[adsenseyu1]

– Mi nismo gledali kroz ružičaste naočare, mi nikada nismo gajili iluzije, tako da nemamo u šta da budemo razočarani – rekao je novinarima portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov, prenosi Rojters.

On je to kazao odgovarajući na pitanje da li se Kremlj osetio izneverenim zbog nedostatka napretka u poboljšanju odnosa sa SAD nakon inauguracije Trampa, koji se u predizbornoj kampanji založio za pokušaj da obnovi odnose sa Rusijom.

–  Nije još uvek bilo suštinskog kontakta između dvojice šefova država. Nije poznato kada će se to desiti. I verovatno će tek nakon što budu razgovarali biti jasno gde ostaju značajne razlike i gde je moguće otkriti područja za saradnju – naveo je Peskov.

(Skandalozno.rs, Izvor: Informer.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "TRAMP NASTAVIO S OPKOLJAVANJEM RUSIJE: Evropske članice NATO pristale da plaćaju zaštitu AMERICI?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.