TRAMP ponovo iznenadio sve: Pravi prijatelji Amerike NEĆE plaćati takse!

Intervju

Donald Tramp – foto: AP

Američki predsednik Donald Tramp naznačio je danas da bi iz taksi na uvozni čelik i aluminijum mogle biti izuzete pojedine zemlje koje su “pravi prijatelji” SAD.

Zvaničnici administracije su juče naveli da bi u slučaju dogovora oko novog sporazuma o slobodnoj trgovini u Severnoj Americi (NAFTA) iz taksi mogle biti izuzete Kanada i Meksiko, ali neke druge zemlje.

Tramp, koji je dosad insistirao na širokim merama za zaštitu američke proizvodnje i pretio Evropskoj uniji nametima na uvoz automobila ako uzvrati restriktivnim merama na takse, na Tviteru je danas naveo da bi moglo biti fleksibilnosti za zemlje koje “pravično tretiraju” SAD.

“Moramo da štitimo i gradimo naše industrije čelika i aluminijuma, a da istovremeno pokažemo fleksibilnost i kooperativnost prema onima koji su pravi prijatelji i koji nas tretiraju pravično i po pitanju trgovine i vojske”, naveo je Tramp na Tviteru i dodao da se raduje današnjem sastanku u Beloj kući s predstavnicima industrije čelika i aluminijuma.

Republikanci u Kongresu i privredne grupe tražili su od Trampa da suzi pristup u uvođenju taksi, ali zasad bez uspeha. Tramp je u ponedeljak ponovio da “trgovinski ratovi nisu loši”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "TRAMP ponovo iznenadio sve: Pravi prijatelji Amerike NEĆE plaćati takse!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.