Trenutak pre masakra: Pogledajte kako terorista šeta plažom sa kalašnjikovim u rukama! – VIDEO

Trenuci pre masakra

Televizija SkyNews objavila je fotografije napadača iz Tunisa na kojima se vidi kako ide plažom sa kalašnjikovom u ruci.

Britanska štampa piše danas da je 23-godišnji napadač na plažu kod tuniskog letovališta Sus Sejfedin Jakubi i prenosi svedočenja preživelih da je pre nego što je u petak otvorio vatru iz “kalašnjikova” skrivenog u suncobranu pažljivo birao žrtve.

Islamisti su nazvali napadača Abu Jahja al-Kairavani – za šta se pretpostavlja da je njegovo “ratno” ime, napao neprijatelje te džihadističke grupe i “jazbinu bluda, poroka i verskog otpadništva”.

Ranije danas agencije su prenele, pozivajući se na na nalog “Islamske države” na “Tviteru”, da je ta ekstremistička grupa saopštila da je napad izveo “vojnik kalifata”, koji je grupa proglasila pre nepunih godinu dana na teritoriji Iraka i Sirije.

[adsenseyu4]

Islamisti su nazvali napadača Abu Jahja al-Kairavani – za šta se pretpostavlja da je njegovo “ratno” ime, napao neprijatelje te džihadističke grupe i “jazbinu bluda, poroka i verskog otpadništva”. Većina ubijenih pripadaju “državama članicama krstaške alijanse” koja se bori protiv proglašenog kalifata, navela je IS na “Tviteru”, sugerišući na zemlje koje bombarduju njene pozicije na Bliskom istoku.

U napadu na plažu u blizini dva hotela u tuniškom gradu Sus poginulo je 38 osoba, mahom britanskih turista.

https://www.youtube.com/watch?v=mVlY9tQ-fGs

(n1)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Trenutak pre masakra: Pogledajte kako terorista šeta plažom sa kalašnjikovim u rukama! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.