Turisti u šoku: Pogledajte desant MIGRANATA iz Afrike na plažu u Španiji! – VIDEO

Desant

foto: screenshot

Brod koji je prevozio desetine afričkih migranata iznenada je izvršio desant na špansku plažu ispred desetina šokiranih turista.

Snimak pokazuju da migranti napuštaju crni gumeni čamac na plaži u Kadizu na jugu Španije, nakon što su prešli Gibraltarski tesnac.

[adsenseyu5]

Migranti su pobegli sa plaže pre dolaska policije. Incident se dogodio u sredu popodne, a na snimku su vidi čamac koji se pojavio iza čoveka i deteta koji su se kupali u moru.

Karlos Sans, koji je snimio video na odmoru u Kadizu, rekao je da je grupa brzo nestala i da je policija stigla kasnije.

Desant migranata na španskim plažama nije uobičajen, ali ih je i ranije bilo, naročito u španskim severnoafričkim enklavnim gradovima Melilli i Seuti, koje se graniče sa Marokom.

Seuta i Melila jedine imaju granicu sa Afrikom, a kao rezultat toga, one su ulazne tačke za ljude koji očajnički žele da dođu u Evropu.

[adsenseyu1]

Migranti redovno pokušavaju da se preskoče visoke ograde, plivaju duž obale ili se sakriju u vozilima koja pređu granicu.

Poslednjih dana, migranti su više puta napali granicu sa Seutom pokušavajući da preseku žičnu ogradu ili trče kroz granični prelaz.

Jednom na španskom tlu u Seuti, odvode ih u centre za prijem migranata gde mogu da se prijave za azil.

U utorak je španska policija pronašla 30 marokanskih i alžirskih migranata, od kojih je deset maloletnika, skrivenih u sajamskim vozilima u malom gradu.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Daily mail)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Turisti u šoku: Pogledajte desant MIGRANATA iz Afrike na plažu u Španiji! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.