TURSKA ZADALA TEŽAK UDARAC AMERICI: “Ako se ponovo ne budete pridržavali ni jedne svoje reči – mi to više nećemo trpeti”

Turska

foto: Tanjug

Turska će raketne sisteme S-400 koristiti isključivo za zaštitu svoje teritorije – izjavio je Mevlut Čavušoglu u nastupu pre profesorima i studentima moskovskog diplomatskog univerziteta MGIMO.

Šef turske diplomatije pritom je naglasio da Ankara te sisteme neće koristiti ni u kakvim međunarodnim operacijama sa svojim učešćem, uključujući i rat u Siriji.

Prve baterije S-400 Turska treba da dobije u prvoj polovini 2020-te.

Čavušoglu je, inače, naglasio da za Tursku njeni odnosi sa Rusijom nisu alternativa kontaktima sa Zapadom, niti sa Evropskom unijom:

„To su za nas delovi iste celine. Mi se u građenju odnosa ne ravnamo prema trenutnim interesima. Nama su potrebna dugoročna i stabilna strateška partnerstva. Sa Rusijom razvijamo upravo takvo partnerstvo”:

Za tursko-američke odnose rekao je da se nalaze „u tački raskida”:

Gotovo: Albanski ozvaničen kao drugi službeni jezik u Makedoniji! – VIDEO

„Narod Turske negativno se odnosi prema SAD zato što ne drže reč i stalno lažu. Da ne bi došlo do prekida odnosa – formirali smo radne grupe. Međutim, mi smo sa svoje satrane postavili uslov: ako se ponovo ne budete pridržavali ni jedne svoje reči – mi to više nećemo trpeti”.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "TURSKA ZADALA TEŽAK UDARAC AMERICI: “Ako se ponovo ne budete pridržavali ni jedne svoje reči – mi to više nećemo trpeti”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.