Tužna vest: Lekari objavili da će čuveni vozač Formule 1 biti invalid do kraja života

Mihael Šumaher

Jedan od najpriznatijih svetskih specijalista neurologa Erih Riderer sumnja da će Mihael Šumaher ikada potpuno oporaviti od nesreće koja ga je zadesila 29. decembra prošle godine na skijanju.

Riderer smatra da je slavni vozač Formule 1 doživeo trajna oštećenja i da će biti veliki uspeh ukoliko bude mogao sam da radi neke osnovne funkcije.

„Nažalost, Mihael će ostati invalid do kraja života, biće zavisan od drugih ljudi. On je doživeo trajna oštećenja tako da će biti veliki uspeh ukoliko bude mogao da sedne bez tuđe pomoći za tri meseca, ili da upravlja električnim kolicima za šest meseci“, rekao je Riderer.

Ipak, poznati neurolog kaže da je veliko ohrabrenje to što se Šumaher probudio iz kome posle šest meseci.

„To je neverovatno pozitivna poruka kada se neko probudi iz kome posle manje od godinu dana. To je pozitivno za njega i njegovu porodicu, veoma je važno.“

Medicinski eksperti i ranije su isticali da jedan od deset pacijenata koji provedu toliko meseci u komi uspeju da oporave sve ili većinu mentalnih i fizičkih kapaciteta.

Mihael Šumaher je 29. decembra doživeo nesreću na skijanju u francuskim Alpima. Od tada je bio smešten u bolnicu u Grenoblu. Njegova menadžerka Sabine Kem saopštila je 16. juna da Nemac nije više u komi.

Tada je premešten u rehabilitacioni centar u Lozani, koji se nalazi blizu porodičnog doma.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Tužna vest: Lekari objavili da će čuveni vozač Formule 1 biti invalid do kraja života"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.