U strahu od protesta i napada: Više od 147.000 policajaca čuva Makrona

Ilustracija

Pariz – foto: pixabay.com

Francuska će u novogodišnjoj noći razmestiti više od 147.000 pripadnika bezbednosnih snaga širom zemlje dok demonstranti iz pokreta Žuti prsluci najavljuju da će se pridružiti javnoj proslavi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske saopštilo je danas da su jake bezbednosne mere potrebne zbog “ozbiljne terorističke pretnje” i zbog mogućih neprijavljenih protesta.

foto: AP

Pariska policija navodi da će postaviti bezbednosnu barijeru oko Jelisejskih polja, gde se tradicionalno održava novogodišnja proslava.

Na Jelisejska polja nameravaju da dođu i Žuti prsluci, pokret koji je sredinom novembra počeo da organizuje demonstracije zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo, ali se protest ubrzo pretvorio u opšti izraz nezavodoljstva građana politikom predsednika Emanuela Makrona.

foto: AP

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da će bezbednosne službe u fokusu imati popularna mesta za okupljanje, sredstva javnog prevoza, puteve i tržne centre.

U Francuskoj je prethodnih godina u novogodišnjoj noći bilo nereda u kojima su, između ostalog, zapaljena brojna vozila.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "U strahu od protesta i napada: Više od 147.000 policajaca čuva Makrona"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.