U toku je teroristički napad na bolnicu kod ambasade SAD: Maskirali se u lekare i započeli pokolj (VIDEO)

Teror

Foto: Tanjug/AP

Napadači se preobukli u lekare i zauzeli gornje spratove bolnice…

Najmanje jedan pacijent i jedan radnik bolnice ubijeni su u eksploziji i pucnjavi koji su prijavljeni u vojnoj bolnici u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, potvrdio je Al Džazirii Ismail Kavasi, glasnogovornik afganistanskog Ministarstva zdravstva. Prema nezvaničnim informacijama, najmanje troje je poginulo, a više od 54 je povređeno.

  [adsenseyu5]

Naoružani napadači, obučeni kao doktori, napali su vojnu bolnicu u blizini ambasade SAD u avganistanskoj prestonici i sukobili se sa bezbednosnim snagam u toj zgradi. Rojters, pozivajući se na zvaničnike i svedoke, navodi da je napad počeo eksplozijom u zadnjem delu bolnice “Sardar Muhamed Daud Kan”, nakon čega je tri do pet napadača naoružanih automatskim oružjem i ručnim bombama ušlo u nju.


Napadači obučeni kao lekari zauzeli su pozicije na gornjim spratovima bolnice i ušli u obračun sa bezbednosnim snagama koje su tu u međuvremenu poslate i koje su blokirale područje oko bolnice. Navodi se da je tokom borbi iz zgrade čula još jedna eksplozija.

    [adsenseyu1]

– Naše snage su tamo i u toku je žestok okršaj, borimo se da niko ne strada – kazao je porparol Ministarstva odbrane Avganistana Davlat Vaziri koji je dodao da za sada nema podataka o žrtvama.

Navodi se da napad na bolnicu, koja se nalazi sa druge strane puta u odnosu na snažno utvrđenu američku ambasadu, stiže nakon nakon upozorenja koja su zvaničnici avganistanske vlade uputili da bi napadi na važne objekte u Kabulu mogli da eskaliraju ove godine pošto su talibani pojačali pobunu protiv vlade.

– U toku je teroristički napad na bolnicu kojim se gaze sve ljudske vrednosti – kazao je avganistanski predsednik Ašraf Gani.

  [adsenseyu1]

Zaposlenik u bolnici je kazao Rojtersu da je video jednog napadača, koji se obukao kao doktor, koji puca s puškom AK-47 i pritom ubija najmanje jednog pacijenta i jednog radnika bolnice.

Naselje Wazir Akbar Khan je jako čuvano, jer se tamo nalazi nekoliko institucija i ambasada. Niko nije preuzeo odgovornost za napad. Naselje su sigurnosne snage odmah blokirale.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs/ Tanjug)

  [adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "U toku je teroristički napad na bolnicu kod ambasade SAD: Maskirali se u lekare i započeli pokolj (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.