Ubica koji je iz zatvora pobegao davne 1959. godine konačno je uhvaćen! – VIDEO

Uhvaćen

Ubica koji je iz zatvora pobegao davne 1959. godine konačno je uhvaćen. Frenka Frešvotersa (79), koji je živeo pod lažnim imenom u Floridi uhvatili su američki maršali.

Ubica koji je pre 56 godina pobegao iz zatvora živeo je poslednjih pet i po decenija mirnim životom u kamp-prikolici sve dok u ponedeljak nije konačno pronađen.

On je 1957. proglašen krivim za ubistvo bez predumišljaja kada je autom pregazio pešaka.

Ubrzo je pušten na uslovnu slobodu, ali je dve godine kasnije ponovo zatvoren, jer je prekršio uslove puštanja na slobodu. Tada je poslat u popravni dom države Ohajo (gde je snimljen i film “Bekstvo iz Šošenka“), a onda je prebačen u kamp sa niskim nivoom obezbeđenja u blizini Sandskija.

Iz zatvora, koji je bio smešten na farmi, pobegao je u septembru 1959.

Uhvaćen je 1975. godine u Zapadnoj Virdžiniji, ali je državni guverner odbio da ga izruči vlastima Ohaja.

[adsenseyu1]

Nakon toga Frešvoters je ponovo počeo da se skriva i nije moglo da mu se uđe u trag sve do ovog ponedeljka.

On je postao predmet broj jedan među zastarelim slučajevima i policajci su ga pronašli u Melburnu u Floridi, gde je živeo pod imenom Vilijam Harold Koks.

Kada su mu ušli u kuću, pokazali su mu njegovu zatvorsku fotografiju od pre 56 godina i pitali ga da li poznaje fotografisanu osobu.

Nisam ga dugo video – rekao im je Frešvoters pre nego što je priznao da je to on.

U trenutku hapšenja Frešvoters je radio kao vozač kamiona i živeo je od socijalne pomoći. Živeo je povučeno u Melburnu i veoma retko je izlazio iz njega.

– Bilo je to savršeno mesto za skrivanje. U blizini njega nije bilo ničega. Veoma malo se družio sa susedima, a oko njegove prikolice nije bilo puteva – kažu iz policije. 

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ubica koji je iz zatvora pobegao davne 1959. godine konačno je uhvaćen! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.