UKRAJINA PRETI: Pripremamo vojsku da preuzmemo KRIM!

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine

Arsen Avakov – foto: Tanjug/AP

Ukrajinske vlasti oformile su posebnu specijalnu jedinicu koju obučavaju za preuzimanje Krima od ruskog predsednika Vladimira Putina.

To tvrdi Arsen Avakov, ministar unutrašnjih poslova Ukrajine.

– Mi nemamo ništa. Potrebna nam je nova vojska, nova nacionalna garda, nova policija. I na svemu tome ukrajinska vlada trenutno radi. Kada obnovimo sve te snage, sa dovoljno volje će Krim ponovo biti naš. U to ne sumnjam – rekao je Avakov.

Kako kaže, na osvajanju crnomorskog poluostrva već rade.

– Zajedno sa vođama krimskih Tatara Mustafom Džemilevom i Refatom Šubarovom započeli smo trening grupe momaka. To je deo projekta za preuzimanje Krima – rekao je juče Avakov.

Njegova tvrdnja u skladu je sa naredbom ukrajinskog predsednika Petra Porošenka od petka da oružane snage znatno pojačaju prisustvo na granici između Ukrajine i Krima.

– Cilj je da odgovorimo na pojačano vojno prisustvo Rusije na poluostrvu – rekao je Porošenko.

Međutim, s obzirom na to da je Krim deo Rusije, jedne od dve najjače vojne sile na svetu, zvaničnici poluostrva nisu se baš uplašili ukrajinskih specijalaca.

[adsenseyu1]

– Avakov pokušava da nas zastraši dimnim signalima. Niko na Krimu, ni stanovnici, ni vojska, ne plaši se izjava jednog hvalisavca iz vrlo jednostavnog razloga – imamo moćnu vojsku sa najmodernijom vojnom opremom.

Za ukrajinsku vojsku bi bilo bolje da razmisli kako bi im srce sišlo u pete i kako bi pobegli glavom bez obzira da se sretnu sa ruskim vojnicima – rekao je Sergej Menjailo, guverner Sevastopolja.

On dodaje da je sva ova priča samo pokušaj pravdanja povećanih troškova vojske i policije.

Krimska tužiteljka Natalija Poklonskaja rekla je da ovakvim delovanjem ukrajinski zvaničnici krše ruski ustav.

– Ako stvaraju bataljon ilegalnih vojnih snaga za preuzimanje stranih teritorija, moraju da znaju da je to u Rusiji kažnjivo, a kazna je 15 godina robije.

Bolje da brinu o svojoj teritoriji nego da pokušavaju da zauzmu tuđu – rekla je tužiteljka, koja je pre dve godine proglašena jednom od najseksepilnijih žena na svetu.

(Kurir)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "UKRAJINA PRETI: Pripremamo vojsku da preuzmemo KRIM!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.