Ukrajinski general: Skladišta oružja nam pale iz svemira

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Ukrajine Viktor Muženko izjavio je u intervjuu za televiziju ZIK da su tokom i nakon požara i eksplozije u skladištu naoružanja u gradu Kalinovki u Vinickoj oblasti iznad njega leteli sumnjivi svemirski aparati i sateliti.

Muženko je naveo da smatra da je događaj u Kalinovki diverzija.

[adsenseyu5]

„Postoji mnogo znakova koji govore o tome. Na primer, oštećen je sistem komunikacija. Oštećen je sistem energetskog snabdevanja. U Vinici je uoči havarije na jedan sat bilo isključeno svetlo. Veze su bile isključene u nekoliko vojnih struktura. Neću da govorim u kojima tačno, jer je to predmet istrage. Kosmički aparati i sateliti pojavili su se pre događaja, tokom eksplozije i posle nje“, naveo je šef Generalštaba Ukrajine.

Govoreći o kosmičkim aparatima, Muženko je podigao prst i pokazao na gore.

[adsenseyu1]

U požaru u skladištu municije u Vinickoj oblasti prošlog meseca uništeno je više granata nego što su Oružane snage Ukrajine upotrebile tokom sukoba u Donbasu, saopštila je televizija TSN.

Televizija je navela da je uništeno ukupno 32.000 tona granata ukupne vrednosti 800 miliona dolara, dok je za tri godine operacije u Donbasu ukrajinska vojska upotrebila 24.000 tona municije.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ukrajinski general: Skladišta oružja nam pale iz svemira"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.