Uložili 330 miliona evra u novi AERODROM, a onda shvatili da je na njega VRLO TEŠKO sleteti – VIDEO

Let

foto-ilustracija: pixabay.com

Aviokompanija “SA Erlink” uvodi let iz Johanesburga prema zabačenom ostrvu u južnom Atlantiku, do kojeg se do sada moglo doći samo brodom.

Radi se o ostrvu Sveta Jelena, koje je u britanskom posedu, gde je Napoleon Bonaparta proveo svoje poslednje dane u egzilu.

Let iz Johanesburga do ostrva traje šest sati, uključujući sletanje u Vindhuku, prestonici Namibije.

Sveta Jelena se nada da će to privući više turista kojima je interesantna ideja da posete mesto toliko daleko od “utabanih staza”.

[adsenseyu5]

Novi let značiće prestanak rada brodskog prevoza prema ostrvu, kojim se od Kejptauna, takođe u Južnoj Africi, putovalo sedam dana.

foto: Wikimedia/Andrew Neaum

Međutim, britanski mediji su ovaj projekt već nazvali “najbeskorisnijim aerodromom na svetu“.

[adsenseyu1]

Naime, u njega je uloženo 330 miliona evra i trebalo je da bude otvoren još u maju prošle godine, ali zbog prejakog vetra koji konstantno duva preko piste, putnički avioni nisu mogli sigurno sletati.

foto: Wikimedia/Andrew Neaum

Nakon daljih dorada i dodatnih ispitivanja tokom ovog leta sletanje na Svetu Helenu je napokon proglašeno sigurnim.

Avion aviokompanije “SA Airlink”, sa 78 putnika sleteo je danas na otok posle leta koji je trajao šest sati i 15 minuta, uključujući i stajanje u glavnom gradu Namibije, Vindhuku.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Uložili 330 miliona evra u novi AERODROM, a onda shvatili da je na njega VRLO TEŠKO sleteti – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.