Upozorenje meteorologa: Sprema se velika snežna oluja nad Japanom! – VIDEO

Nevreme

Snažan sistem niskog pritiska iznad severnog Japana doneće velike snežne padavine i olujne vetrove na ostrvu Hokaido u sredu, kada će na nekim područjima brzina vetrova dostizati 126 km/h, upozorila je Meteorološka služba Japana.

Vetar će biti toliko jak da će imati snagu da prevrne kamione u pokretu, tako da će biti “ekstremno opasno” izlaziti napolje, kažu oni.

Očekuje se da u sredu ujutru, na ostrvu Hokaido, padne do 80 centimetara snega, sa vetrovima koji će biti ekstremno snažni u toku dana.

Centrala meteorološke službe na Hokaidu upozorava da će vidljivost u toku dana biti praktično na nuli, i to zbog oluje koja može prouzrokovati značajna kašnjenja u transportu.

Neke osnovne i srednje škole su zatvorene u toku današnjeg dana zbog nevremena, uključujući i grad Tomakomai u južnom delu Hokaida.

Prema meteorolozima, postoje dva sistema niskog pritiska iznad japanskog arhipelaga koji će se spojiti i stvoriti snažnu oblast niskog pritiska koji će biti na nivou od 956 milibara u sredu uveče.

Ovakva situacija će trajati do četvrtka.

Nadležne službe, takođe, upozoravaju da će oblasti duž obale Japanskog mora biti pogođene snažnim vetrom, visokim talasima i velikim snegom, počevši od danas.

Prošlog vikenda je jedna snežna oluja u nekim oblastima Japanskog mora smanjila izlaznost na nedeljnim parlamentarnim izborima.

(Skandalozno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Upozorenje meteorologa: Sprema se velika snežna oluja nad Japanom! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.