UPOZORENJE VIKTORA ORBANA: Sprema se novi migranatski talas, Soroš hoće da uništi stari kontinent

Srbija

Viktor Orban – foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban navodi da Budimpešta „vidi naznake“ nadolaska novog migrantskog talasa i da Mađarska kao zemlja koja je „kapija Balkana“ ima interesa da se „stvari dobro odvijaju“

„Zaista vidimo naznake priliva koji nadolazi“, rekao je Viktor Orban za Košut radio, prenosi MTI.

Navodi da će to biti izazov iako je Mađarska „uspela da spreči migrante da dolaze ovamo, (njeni) susedi nisu zaštićeni i potrebna im je pomoć“.

„Kao rezultat toga, Srbija će nastaviti da se smatra strateškom zemljom, a Makedonija će biti jednako važna“, rekao je Orban.

Ocenio je da je u Evropi u toku prebacavanje stanovništva, koje se delom izvodi sa ciljem pomaganja špekupantima poput američkog finansijera Džordža Soroša da zaradi novac „uništavanjem“ Starog kontinenta.

„Mi ne želimo da se mešamo sa drugima. Nama je dobro ovako, kada je u pitanju hrišćanstvo, jezik, kultura i način života, kao i sloboda vere i pristup porodici i odnosima između muškaraca i žena“, poručio je mađarski premijer .

Upozorenje MUP-a građanima: Ovo treba da znate ako vas zaustavi SAOBRAĆAJAC!

Najavio je i da će vlada Mađarske na jesen pokrenuti veliku reviziju ustava, a da će rasprava o promenama ustava donetog 2011. godine započeti u septembru i da bi mogla da traje do godinu i po dana.

Rojters navodi da je Orban, kojeg opisuje kao desničarskog nacionalistu, ponovo izabran na premijersku funkciju nakon ubedljive pobede na parlamentarnim izborima u aprilu i da u intervjuu nije otkrio nikakve detalje vezane za planiranu promenu ustava.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "UPOZORENJE VIKTORA ORBANA: Sprema se novi migranatski talas, Soroš hoće da uništi stari kontinent"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.