UPOZORENJE vrhunskih meteorologa sveta: Velike su šanse da nas čeka najgora zima u istoriji!

Upozorenje

Planeta Zemlja će za nekoliko meseci biti na udaru ekstremnih poplava, velikih suša i džinovskih požara, piše Dejli Telegraf, pozivajući se na ugledne svetske meteorologe.

Iza ove katastrofične najave stoje, nažalost, solidni naučni podaci: krivac za sve je čuveni “El Ninjo”, klimatski poremećaj koji će ove godine biti najekstremniji ikad.

Bil Pacert, klimatolog iz NASA, kaže da ovogodišnji El Ninjo ima šansu da postane “klimatski Godzila”.

Ako se ostvare crne slutnje meteorologa, a sve su šanse da hoće, Velikoj Britaniji će desiti najhladnija zima u istoriji, Sjedinjene Američke Države će razoriti ekstremno jake oluje, u Južnoj Americi će velike poplave izazvati bujice i odrone, u južnoj Aziji vladaće velika suša, a cela Australija će goreti.

El Ninjo je meteorološki fenomen koji se javlja u razmaku od dve do sedam godina, a NASA pažljivo prati temperature mora na istoku Pacifika, koje su ključni indikator ove pojave.

One su već sada više nego 1997., kad je zabeležen najsmrtononosniji dosad El Ninjo, koji je u zbiru odneo 23.000 života i napravio štetu od 45 milijardi dolara.

(telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "UPOZORENJE vrhunskih meteorologa sveta: Velike su šanse da nas čeka najgora zima u istoriji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.