Užas na Havajima: Čoveka pogodila “bomba” iz vulkana! – VIDEO

Cepanje kontinenta

foto: printscreen YouTube

Daril Klinton gasio je požar na komšijinoj kući koju je zapalila vulkanska lava posle erupcije na Havajima kada ga je losetio jeziv bol.

Njega je posle eksplozije pogodio ogroman komad lave u nogu. Klinton je za izjavio da je srećan što je živ nakon što ga je “bomba” lave pogodila u nogu dok je pokušavao da spasi komšijinu kuću od požara koji je izazvala erupcija vulkana Kilauea.

Klintona je gromada lave pogodila dok je bio na balkonu kuće u okrugu Puna, gde je uništeno oko 30 kuća u erupciji koja je započela pre više od dve nedelje.

“To je bio najjači udar koji sam osetio u životu”, ispričao je Klinton novinarima iz bolničkog kreveta u utorak.

Prijateljica ga je spasila i odvukla u prizemlje, stavila u svoj automobil i uz pratnju hitne pomoći i vatrogasaca prevezla u bolnicu.

“Mislio sam da ću iskrvariti do smrti”, ispričao je Klinton. “Kada me bomba pogodila, pao sam u stolicu koja je već gorela. Kada sam pogledao nogu, moje stopalo je visilo s noge, i samo što se nije otkinulo.”  Doktori kažusu rekli da ću se oporaviti, moram d amirujem 6 nedelja”. Lava je počela da se uliva i u Tihi okean, što predstavlja opasnost po pluća, kožu i oči.

Naime pri ulasku lave u morsku vodu oslobađaju hlorovodonična kiselina i para prepuna finih čestica stakla.

Lava se u utorak približila elektrani u okrugu Puna, iz koje su vlasti ranije ovog meseca uklonile 50.000 galona zapaljivog gasa. Uništeno je staro skladište na području elektrane. Opasne erupcije se nastavljaju, a geolozi i dalje ne mogu da predvide koliko će dugo trajati.

Daril Klinton je prva žrtva erupcije jednog od najaktivnijih vulkana na svetu.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Dejli mejl)

Budite prvi sa komentarom na članku "Užas na Havajima: Čoveka pogodila “bomba” iz vulkana! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.