VASILIJ NEBENZJA OČITAO LEKCIJU NEMCIMA U SB UN: Mi smo Berlin zauzimali, a Minsk oslobađali!

ambasador

Foto: Rojters

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja je tokom rasprave u Savetu bezbednosti UN o četiri godine Minskih sporazuma o Donbasu na primedbu stalnog predstavnika Nemačke Kristofa Hojsgena da je Rusija „zauzela Minsk“, podsetio da je Rusija „zauzela Berlin, a da je Minsk oslobađala“.

Govoreći u Savetu bezbednosti o situaciji u Ukrajini, stalni predstavnik Nemačke odlučio je da podseti članove Saveta da „moramo da shvatimo da je to bila ruska invazija, da su ruski vojnici bili direktno uključeni i u okupaciju Minska i okupaciju Donjecka“.

„Moj prijatelj Kristof je, očigledno napravivši lapsus prema Frojdu, rekao da je Rusija 2015. ’zauzela Minsk‘. Rusija je zauzela Berlin, to je bilo ranije, a pre toga je oslobađala Minsk“, objasnio je Nebenzja, prenose RIA Novosti.

Vraćajući se na raspravu o temi sastanka Saveta bezbednosti, stalni predstavnik Rusije je primetio da „2015. godine nismo bili u Minsku i nismo to nameravali, jer tamo žive naši prijatelji, braća i saveznici. Mi uopšte nemamo planove da ikoga „zauzimamo“ ili gde da negde „upadamo“.

Preokret: Umesto izraelskih F-16, Hrvatska kupuje polovne avione Mig-29 od Mađarske?

„Intervencija je vaš metod koji sada dobro vidimo na primeru jedne latinoameričke zemlje“, dodao je Nebenzja.

(Skandalozno.rs/Izvor: vostok.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "VASILIJ NEBENZJA OČITAO LEKCIJU NEMCIMA U SB UN: Mi smo Berlin zauzimali, a Minsk oslobađali!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.