VASILIJ NEBENZJA: Vašington i London opljačkali venecuelanski narod za 30 milijardi dolara naftne i bankarske imovine

ambasador

Foto: REUTERS / Brendan McDermid

Amerika i Velika Britanija su opljačkale Venecuelu za 30 milijardi dolara, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti o Venecueli.

„Umesto licemernog pokušaja da se isporuči pomoć Venecueli od 20 milijardi dolara, treba hitno ukinuti blokadu računa venecuelanskih preduzeća u američkim bankama od 11 milijardi dolara, koje je Vlada izdvojila za kupovinu lekova, hrane i sredstava prve pomoći“, izjavio ruski diplomata.

On je dodao da je zamrznuta i imovina venecuelanske korporacije „PSVSA“ od 7 milijardi dolara i zlatne rezerve u Velikoj Britaniji od 1,2 milijarde dolara.

„Vašington i London su samo u poslednje vreme opljačkali venecuelanski narod za 30 milijardi dolara naftne i bankarske imovine. Hajde da nazovemo stvari svojim imenom: pred našim očima se očigledno pljačka suverena država, pokušavaju da je osiromaše, kako bi se u okviru koncepcije humanitarne intervencije, koja nije priznata međunarodnim pravom, smenio neugodan režim“, dodao je Nebenzja.

„Želeo bih da zahvalim kolegama iz agencija UN i njihovim partnerima iz velikih humanitarnih organizacija, koji su odbili da podrže ovu političku provokaciju. Zahtevamo da se hitno prekine kršenje Rezolucije Generalne skupštine UN i da se poštuju granice, suverenitet i nacionalno jedinstvo naroda Venecuele, u skladu sa poveljom UN“, naglasio je diplomata

Jedini cilj Vašingtona u Venecueli jeste smena režima, uključujući i vojnim putem, rekao je Nebenzja.

„Rusija ne voli kada se neko meša u poslove drugih država“, naglasio je on.

Korak do rata: Snimljen trenutak OBARANJA indijskog aviona od strane Pakistana – VIDEO

On je dodao da je Rusija spremna da pruži pomoć u traganju za uzajamnim razumevanjem između političkih snaga u Venecueli.

Rusija će podneti nacrt rezolucije o Venecueli u SB UN, u kojoj će se pozivati na diplomatsko rešavanje krize.

(Skandalozno.rs/Izvor: Sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "VASILIJ NEBENZJA: Vašington i London opljačkali venecuelanski narod za 30 milijardi dolara naftne i bankarske imovine"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.