Veličanstvene destinacije za koje se pitate jesu li stvarne…

ronjenje

Svet i njegova lepota nikada ne prestaju da nas iznenađuju, naročito kada su u pitanju destinacije koje svojom lepotom i jedinstvenošću oduzimaju dah.

Buda iz Lešana

Ogromna kamena statua Bude nalazi se u gradu Lešan, u provinciji Sičuan. Visoka je preko 70 metara. Predstavlja najveću kamenu figuru Bude na svetu. Nalazi se na ušću tri reke, Min, Dadu i Kinđi.

Haiku stepenice

“Rajske” ili Haiku stepenice jedno su od najimpozantnijih prizora na svetu. Poznate su još i pod imenom”Merdevine sa haikua”. Ima ih ukupno 3922.

Ružičasto jezero Retba

Ružičasto jezero je zapravo slano jezero u zapadnoj Australiji, u regionu Esperanca. Dugačko je oko 600 metara, a izgleda kao džinovska žvakaća guma. Jedno je od zaštićenih svetskih oblasti, a poznato je i kao stanište velikog broja raznovrsnih ptica.

Santorini

Ovo grčko ostrvo nalazi se u južnom Egejskom moru, oko 200 kilometara od kopnene teritorije Grčke, a odlikuje se neverovatnom lepotom.

Hitači park

Javni park koji se nalazi u Japanu, u Hitačiji, jedan je od najimpozantnijih na svetu. Zauzima površinu od 190 hektara, i sadrži preko 170 različitih vrsta tulipana i ostalog cveća.

Rio Mađore

Rio Mađore je selo koje se nalazi u malenoj dolini, u italijanskoj regiji Liguriji. Voda i planine u ovom mestu proglašeni su nacionalnim parkovima.

Jezero “Trešnjin cvet”

Ovo jezero nalazi se u Japanu. Japanska trešnja ili “sakura” važi za nacionalno drvo ove zemlje. U ovom parku rastu različite vrste ovog drveća, a jezero je posebno zbog ambijenta u kojem se nalazi. Često je mesto održavanja tradicionalnih festivala japanske kulture.

(Blic)

 

Budite prvi sa komentarom na članku "Veličanstvene destinacije za koje se pitate jesu li stvarne…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.