Visio sam sa zgrade i mislio: “To je to. Imam još sat vremena, a onda umirem”

nebo

Foto: Skandalozno.rs /pixabay

Dok je na par stotina metara od njega uzbuđena masa odbrojavala sekunde do ponoći, jedan fotograf bio je na ivici smrti, viseći sa 48. sprata hotela “Adres” u Dubaiju, koji je zahvatio požar.

[adsenseyu6]

– Visio sam sa zgrade i mislio: “To je to. Imam još sat vremena, a onda umirem” – ispričao je novinarima fotograf koji je želeo da ostane anoniman.

On se nekoliko minuta pre vatrene stihije popeo na platformu za pranje prozora, sa spoljne strane fasade hotela, kako bi uslikao vatromet za dnevne novine u kojima radi.

– Odjednom sam video dim kako kulja, a neko je povikao: “Vatra!”. Spaslo me je uže kojim sam se vezao za ivicu platforme i pustio da visim, kako se ne bih ugušio – opisao je muškarac.

On je uspeo da se pribere i pozove kolege, koje su odmah alarmirale službu za spasavanje. Međutim, spasiocima je trebalo čitavih pola sata da se probiju do zgrade.

– Počeo sam da udaram po aluminijumu da bih im privukao pažnju. Mislim da sam bio jedini koji je ostao zaglavljen tako dugo – rekao je fotograf.

Uzrok požara u kojem je povređeno 16 osoba i dalje nije utvrđen. Novogodišnja proslava, koja se odvijala u blizini hotela “Adres”, održana je po planu.

(blic)

[adsenseyu1]

 

 

Budite prvi sa komentarom na članku "Visio sam sa zgrade i mislio: “To je to. Imam još sat vremena, a onda umirem”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.