VLADIMIR PUTIN: Amerikanci su upleteni u napade na rusku bazu Hmejmim u Siriji!

Rusija

Foto: Rojters

Tokom proteklih dva meseca, ruski protivvazdušni sistemi su oborili su 50 bespilotnih letelica koje su pokrenuli militanti u pokušaju napada na rusku vazdušnu bazu Hmejmim u Siriji, izjavio je predsednik Vladimir Putin na samitu Nemačke, Turske, Rusije i Francuske o Siriji u Istanbulu.

Ove dronove šalju militantne grupe koje operišu u zoni deeskalacije u Idlibu, koja uključuje militantne delove provincija Idlib, Alepo i Latakija. Putin je upozorio da ako se takve provokacije nastave, to bi moglo da dovede do nastavka vojnih operacija u Idlibu.

Predsednik je rekao da je obavestio svoje “kolege” o ovoj situaciji i da je bilo artiljerijskih napada na militantne ciljeve u zoni Idlib.

Bolton Lavrovu uz osmeh: Makedonija je vrlo komplikovana država

Predsednik je dodao da teroristička pretnja u Idlibu mora biti eliminisana i da ako nema drugih opcija, ruske snage su spremne da koriste svoje vojne kapacitete za postizanje ovog cilja.

Dana 25. oktobra zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin izjavio je da je napad na vazdušnu bazu Hmejmim 6. januara koordiniran od strane američkog izviđačkog aviona Poseidon-8.

(Skandalozno.rs/Izvor: pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "VLADIMIR PUTIN: Amerikanci su upleteni u napade na rusku bazu Hmejmim u Siriji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.