Vladimir Putin oduševljeno radniku: Dajte da Vas poljubim – FOTO

Predsednik Rusije

Vladimir Putin – foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u okviru svoje radne posete glavnom gradu Baškirije posetio fabriku motora u Ufi.

Jedan od radnika predložio je šefu države da vrati u praksu dodelu nagrada radnim kolektivima. Na taj predlog Putin je sa osmehom odgovorio: “Dajte da Vas jednostavno poljubim!“

Portal „Ufa 1“ navodi da je inženjer fabrike Viktor Bogomolov upitao predsednika za nagrađivanje preduzeća zbog uspeha u radu: „Ranije je postojala ovakva tradicija – dodeljivanje medalja u preduzećima. Naš kolektiv nagrađen je sa dva ordena Lenjina i ordenom Radne crvene zastave. Preduzeće je i sada jedno od vodećih. Zar ne možete da vratite tu tradiciju?“

Putin je, sa svoje strane, u šali predložio da poljubi radnika i zagrlio ga je. Nakon toga, predsednik je istakao da se u sovjetsko vreme ta praksa široko primenjivala, ali da nije mnogo uticala na produktivnost rada.

Osim toga, Putin je odgovarajući na pitanje Bogomolova naglasio da se sada u Rusiji nagrađuju pojedinci, istaknuti radnici. Predsednik je, ipak, obećao da će razmisliti o tome da li treba vratiti sovjetsku praksu dodele nagrada radnim kolektivima.

Predsednik Rusije stigao je 24. januara u radnu posetu Baškortostanu. Na aerodromu u Ufi ga je dočekao lider republike Rustem Hamitov. Nakon toga, Putin je otišao u fabriku gde je obišao helikoptersku radionicu i proizvodno-tehnološke centre za proizvodnju i montažu helikopterskih motora VK-2500.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vladimir Putin oduševljeno radniku: Dajte da Vas poljubim – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.