VOĐA FRANCUSKE PARLAMENTARNE LEVICE: Kosovo je utočište ALBANSKE MAFIJE i protektorat Amerike

Priština

Foto: AP Photo / Visar Kryeziu)

Slučaj Kosova je jedan od primera na koje načine SAD, svojim agresivnim akcijama, destabilizuju međunarodni poredak, poručio je vođa francuske parlamentarne levice i jedan od najznačajnijih evropskih levičara Žan-Lik Melanšon.

Ovaj događaj je značajan u destabilizovanju međunarodnog poretka, zbog čega danas trpimo posledice, kaže veoma popularni francuski političar, kome je malo nedostajalo da uđe u drugi krug prošlogodišnjih predsedničkih izbora.

Melanšon ističe da, poslije deset godina, veliki dio međunarodne zajednice ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova*, 80 zemalja kao što su Kina, Rusija, Brazil, Indija, Španija ili Grčka, ali ni EU.

– Kada su bombardovale SRJ, SAD su se proklamovale braniocima manjina i pravde, samo da bi opravdale vojnu intervenciju, kao što će to kasnije raditi u slučaju Iraka. I kao što to rade svugde. Kao što to inače rade da bi preuzele određenu zonu. Ovdje je riječ o brisanju Srbije sa karte političkog uticaja. Naravno, radi se prije svega o ratnoj propagandi. Da bi se to shvatilo, dovoljno je pogledati posledice njihovog bombardovanja, kaže Melanšon, ističući medijske manipulacije da bi se bombardovanje kamufliralo u humanitarnu operaciju.

Lider francuske levice ističe da je rat na Kosovu* školski primer bestidnog medijskog usaglašavanja sa govorom američke vojske i da su „punjenje glava“, zasićivanje javnosti manipulacijama i „ispiranje mozga“ dali rezultate.

– Trgovina organima uzetih od zatvorenika od strane „herojskih oslobodilaca“ Kosova* je prošla neprimijećeno, podizanje ogromne američke baze u kvazidržavi nije komentarisano. O odgovornosti albanske mafije koju u švercu štite vlast i neki drugi se ne govori, kaže Melanšon, naglašavajući da je Kosovo* gotovo savršen primer uspjeha manipulativnih kapaciteta savremene medijske „meke moći“.

Premijer Maroka: „Nasrtljivi gospodin“ sa Kosova se nametnuo mojoj delegaciji u UN

On podsjeća da rezolucija UN potvrđuje teritorijalni integritet Srbije na njenoj južnoj pokrajini, ali da je sve to pogaženo, jer su SAD odlučile da njihov protektorat mora da se odvoji od Srbije.

– Naravno, suverenitet Kosova* je, u suštini, imaginaran. Devetnaest godina kasnije, NATO trupe su i dalje masivno prisutne na Kosovu koje u potpunosti zavisi od ovog prisustva. Lišeno svih resursa, nastavlja da tone u siromaštvo, procenat nezaposlenosti mladih doseže 60 odsto. Kosovo* ne postoji. Ovom enklavom je nemoguće vladati. Neodrživa je, upozorava francuski političar.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor: INS4)

Budite prvi sa komentarom na članku "VOĐA FRANCUSKE PARLAMENTARNE LEVICE: Kosovo je utočište ALBANSKE MAFIJE i protektorat Amerike"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.