Vođa navijača Napolija je šef mafije od koga drhti cela Italija – VIDEO

Vođa navijača Napolija

Đenero de Tomazo – foto: Printscreen

Navijači Napolija u utorak od 21 sat stižu na Marakanu, da u Beogradu bodre svoj tim protiv Crvene zvezde na startu Lige šampiona.

Ultrasi tima iz Napulja važe za najopasnije i najozloglašenije u Italiji, a jedan od vođa je Đenaro de Tomazo, poznat kao “Đeni a’ Karonja” (Đeni Svinja). Đeni je strah je širio strah trepet na Čizmi do pre godinu dana, ali je 2017. godine uhapšen u velikoj akciji Karabinjera protiv mafije i narko-bosova.

Vođa navijača Napolija bio je šef kriminalne bande i član Kamore, mafijaške organijacije Napulja koja kontroliše taj deo “Čizme”, a i njegov otac Ćiro de Tomazo je u vrhu Kamorei pre tri godine je teško ranjen kada su ga napadači na skuteru izrešetali u centru Napulja.

Đeni i u zatvoru ima veliku moć, odande vuče konce kada su u pitanju huligani Napolija i čuvena grupa “Mastifs” čiji je bio vođa. Upoznat je do detalja da dešavanjima u klubu, među prvima je saznao da će Anćeloti preuzeti klub posle odlaska Sarija u Čelsi, a u ćeliji putem interneta gleda utakmice Napolija.

Iako je u zatvoru satima razgovara i šalje poruke ljudima izvan. Imao je pet telefona u ćelji i čak godinu dana od zatvaranja je komandovao kriminalnom grupom, kao i navijačima.

Nakon što je mesecima koristio mobilne telefone, policija je uspela da ga raskrinka i da mu ih oduzme, a zbog toga mu preti prebacivanje u drugi zatvor.

De Tomazu se trenutno sudi za šverc droge između Holandije, Italije, Španije i Južne Amerike, a tužilac je poslednjem ročištu zatražio kaznu zatvora od 20 godina.

Vođa navijača Napolija postao je poznat širom sveta nakon utakmice Arsenal – Napoli, kada su njegove slike istetoviranog tela i namrštene face obišle svet 2013. godine. Verovatno će svojim huliganima i dati instrukcije o ponašanju u Beogradu, a nije tajna da postoji respekt između navijača Napolija i Zvezde i da pojedine vođe Delija imaju kontakte sa liderima najjače navijačke grupe u Italiji.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vođa navijača Napolija je šef mafije od koga drhti cela Italija – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.