Vrhovni sud podržao zabranu predsednika Donalda Trampa o ulasku muslimana u SAD

Intervju

Donald Tramp – foto: Tanjug/AP

Vrhovni sud SAD podržao je danas zabranu predsednika Donalda Trampa o ulasku građana nekoliko uglavnom muslimanskih zemalja u SAD.

Sud je time odbacio prigovor da zabrana diskriminiše muslimane ili da je predsednik njome prekoračio svoja ovlašćenja, prenosi AP.

Odluka je doneta sa pet glasova za i četiri protiv i predštavlja prvu suštinsku presudu suda o jednoj političkoj odluci Trampove administracije.

Provokacija Stipe Mesića i hrvatskog generala Gotovine: Ukrstili ruke u simbol albanskog orla – FOTO

Glavni sudija DŽon Roberts naveo je u pisanom obrazloženju da predsednici imaju suštinsko ovlasćenje da regulišu imigraciju.

On je rekao da se ovom odlukom ne izražava stanovište o politici.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

1 komentar na "Vrhovni sud podržao zabranu predsednika Donalda Trampa o ulasku muslimana u SAD"

  1. Moglo se i očekivati tako nešto, (da zapad, recima USA) jednom zauzme konkretniji politički stav kontra (nekih) muslimanskih zemalja (u globalu, kontra muslimana) jer, bez obzira kako Kuran/Koran tretira džihad (sveti rat) protiv “nevernika” (hrišćana/jevreja) oni muslimani koji se deklaršu kao “pacifisti” (miroljubivi) ipak ne učestvuju aktivno u smirivanju svojih verskih istomišljenika nego samo “pasivno” (deklarativno) a to je dosta sumnjivo za evropsku (i američku) sredinu u kojima žive i čini se kao da se solidarišu sa onim militantima koji sebe nazivaju “mudžahedinima” (ili tako nekako?)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.