Zagrlio je skinhedsa i pitao: Zašto me mrziš, brate? – VIDEO

Pomirenje

foto: Prinstcreen Youtube

Govor poznatog američkog neonaciste Ričarda Spensera na Univerzitetu na Floridi bio je obeležen protestima kojima je njegov govor prekinut i pokušajem ubistva demonstranata od strane trojice neonacista.

Ali jedan iznenađujuće pozitivan prizor sa tog događaja, održanog u četvrtak, obišao je svet: jedan demonstrant je stao licem u lice sa neonacistom obrijane glave i svastikama na majici i zagrlio ga.

foto: AP

Zagrli me, zagrli me! Zašto me ne voliš, brate?“, upitao ga je ovaj mladić, koji je kasnije identifikovan kao 31-godišnji Aron Aleks Kortni.

Neonacista je identifikovan identificiran kao Rendi Furnis a došao je iz Ajdaha na Floridu da bi podržao desničarskog ekstremistu Spensera, a u tom trenutku snimanja je sam otišao da suoči sa grupom levičarskih demonstranata.

[adsenseyu5]

Kako prenosi Rou stori, Kortni je objasnio da je prišao Furnisu i, iako je bio besan na njega, odlučio je da ga zagrli umesto da ga verbalno ili fizički napadne. “Pitao sam ga: ‘Zašto me mrziš? Šta je to u vezi mene? Je li to moja boja kože? Moja istorija? Moji dredloksi?” prepričao je ovaj Afroamerikanac.

“Nagao sam se i zagrlio ga i treći put, a on je i mene obuhvatio rukama i čuo sam kako mi Bog šapuće na uvo: “Promenio si ovom čoveku život“”, dodao je Kortni. Neverovatno, ali istinito – neonacista mu je, nakon početnog oklevanja, uzvratio zagrljaj, kao što se vidi na snimku.

“Zašto me mrziš”, Kortni ga je još jednom pitao. “Ne znam”, odgovorio je Furnis. U vreme sve većih podela, sukoba i mržnje, ovakav inspirativan video zaista dobro dođe.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zagrlio je skinhedsa i pitao: Zašto me mrziš, brate? – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.