ZAGRMEO ERDOGAN: „EU nema pravo da nam ništa kaže! Posle Sirije ulazimo i u Irak!“

Turska

foto: Tanjug

Posle invazije na provinciju Afrin u Siriji, Turska najavljuje da će se u saradnji sa vladom u Bagdadu obračunati i sa Kurdima na severu Iraka.

U Ankari su odbacili zahtev Evropskog parlamenta da odmah prekine vojnu operaciju „Maslinova grančica” u Afrinu u Siriji i ističu da se neće zaustaviti sve dok ne iščupaju korene teroristima u regionu.

U turskoj vladi najavljuju da će se u saradnji sa Bagdadom obračunati sa „ekstremistima”, to jest kurdskim borcima, i na severu Iraka pošto u tamošnjim planinama oni imaju baze odakle povremeno napadaju ciljeve u jugoistočnoj Anadoliji.

Stigli prvi rezultati izbora u Rusiji: Putin RAZBIO protivnike!

„Mi se nećemo povući iz Afrina sve dok ne završimo započeti posao, dok se ne obračunamo sa teroristima… Turska je primila 3,5 miliona izbeglica iz Sirije i pitam Evropski parlament: A šta ste vi uradili da nam olakšate taj teret? Ništa! Vi nemate pravo da bilo šta kažete Turskoj. Vaše reči ulaze na jedno a izlaze na drugo uho”, izjavio je predsednik Redžep Tajip Erdogan, komentarišući najnoviju rezoluciju EP u kojoj se izražava „duboka zabrinutost” zbog kršenja međunarodnog prava i traži hitno povlačenje turske vojske iz Afrina u kome se svakodnevno broje mrtvi i ranjeni: među Kurdima, civilima, turskim vojnicima i borcima domaćih opozicionih grupa koje se bore protiv režima Bašara el Asada.

(Skandalozno.rs/Izvor: Politika)

Budite prvi sa komentarom na članku "ZAGRMEO ERDOGAN: „EU nema pravo da nam ništa kaže! Posle Sirije ulazimo i u Irak!“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.