ZAHAROVA: Nema tajnog dogovora Rusije, Francuske i Amerike

Rusija

Foto: youtube

Moskva negira pisanja prištinskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti samoproglašenog Kosova, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Izvori tih informacija ne ostavljaju prostora da im se veruje – poručila je Zaharova na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje novinara da li je istina to što pišu prištinski mediji o tajnom dogovoru o nezavisnosti Kosova.

– U vašem pitanju se sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na nemačke izvore. Mislim da o tome ne možemo ozbiljno razgovarati – rekla je ona, prenosi Sputnjik.

Zaharova je naglasila da sve što se tiče stava Srbije o rešavanju kosovskog pitanja najaktivnije i praktično svakodnevno komentariše predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ivica Dačić: Amerika je angažovana oko Kosova, neke zemlje EU igraju dvostruku igru

– Reč je o ocenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora – rekla je Zaharova.

Prištinski mediji objavili su da Vašington, Pariz i Moskva pripremaju sporazum o „karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa“ između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

 

Budite prvi sa komentarom na članku "ZAHAROVA: Nema tajnog dogovora Rusije, Francuske i Amerike"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.