ZAHAROVA: Tramp je otkazao sastanak sa Putinom zbog ovoga!

Rusija

Foto: youtube

Unutrašnja politička situacija u SAD je pravi razlog što je otkazan sastanak Donalda Trampa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na samitu G20 u Argentini, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Da li je provokacija Ukrajine u Kerčkom moreuzu pravi razlog za otkazivanje sastanka? Zvanično smo čuli upravo takvo objašnjenje i uzeli smo to u obzir. Da li je to realnost? Mislim da je potrebno tražiti odgovore u unutrašnjoj političkoj situaciji u SAD, koja je dominantna u donošenju odluka“, izjavila je Zaharova.

Zaharova je istakla da su odnosi sa Rusijom i drugim zemljama za Vašington postali taoci unutrašnje političke borbe.

„Prilično je teško analizirati trenutna dešavanja u Vašingtonu ako govorimo o strategiji političkih elita, jer se strategija menja iz minuta u minut, iz sekunda u sekund“, naglasila je ona.

„Ako govorimo na globalnom nivou, onda je sve jasno. Reč je o teškoj unutarpolitičkoj borbi, čiji je rezultat, između ostalog, usložnjavanje odnosa između SAD i pojedinih zemalja. I to ne samo u jednom pogledu — dolazi i do komplikacija u odnosima sa organizacijama i prema međunarodnim ugovorima“, konstatovala je Zaharova.

Šta se dešava: Raste antisrpska histerija u Crnoj Gori

Govoreći o perspektivama rusko-američkih odnosa, portparolka je podsetila na to da se Moskva već duže vreme zalaže da se „izađe iz ćorsokaka“ na tom polju.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "ZAHAROVA: Tramp je otkazao sastanak sa Putinom zbog ovoga!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.