ZAHAROVA: Zapadna propaganda bila presudna u donošenju odluke da se SR Jugoslavija bombarduje

Poruka

Marija Zaharova – foto: Rojters

Portparolka MIP Rusije Marija Zaharova rekla je da je zapadna propaganda bila presudna u donošenju odluke da se SR Jugoslavija bombarduje 1999. godine.

Kako je navela Zaharova, u medijima se mnogo meseci vrtela histerična kampanja o navodnim masovnim represijama nad Albancima, dok se prećutkivalo o terorističkim aktivnostima kosovskih boraca i njihovim zločinima, uključujući i kidnapovanje ljudi sa ciljem nezakonite trgovine organima.

– Nijedan triler ne može da se uporedi sa užasima koji su se dešavali na tim prostorima – istakla je portparolka.

Zaharova je rekla da je povod za bombardovanje bilo ubistvo civila u Račku, što su preneli svi mogući zapadni mediji i sve strukture NATO i EU, iako se potom ispostavilo da to uopšte nisu bili civili, već preobučeni kosovski borci.

– Rezultat propagandne kampanje – oružana agresija protiv evropske države i faktičko otuđivanje dela teritorije upotrebom vojne sile. Upravo je te 1999. godine NATO sahranio međunarodno pravo u Evropi – naglasila je Zaharova.

OTKRIVAMO: Evo šta se krije iza sumnjivog plana o PODELI Kosmeta – VIDEO

Nakon tih dešavanja svaka tvrdnja zapadnih zemalja da se negde koristi propaganda ili ne poštuje sloboda reči može se smatrati neskrivenim licemerjem, zaključila je Zaharova.

(Skandalozno.rs/Izvor: intermagazinr.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "ZAHAROVA: Zapadna propaganda bila presudna u donošenju odluke da se SR Jugoslavija bombarduje"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.