Zahvaljujući TRAMPU, ruski milijarderi bogatiji za 29 milijardi dolara: Evo kako!

Predsednički kandidat

foto: AP/Tanjug

Od trenutka kada je Donald Tramp pobedio na izborima za predsednika SAD ruski milijarderi su se obogatili za 29 milijardi dolara, piše američki list Forbs.

Prema proceni lista, akcionari “Novateka” Leonid Miheljson (prvo mesto na ruskom spisku Forbsa u 2016. godini) i Genadij Timčenko uvećali su svoje bogatstvo za 1,9 i 1,8 milijardi dolara usled 16-procentnog rasta akcija kompanije.

[adsenseyu5]

Među prvih deset najbogatijih ruskih biznismena su i Aleksej Mordašov (suvlasnik “Severstalja”) i Vladimir lisin (suvlasnik Novolipeckog metalurškog kombinata). Oni su se obogatili za 1,6 i 1,4 milijarde dolara. Imovina prvog čoveka “Lukoila” Vagita Alekperova porasla je za 1,8 milijardi, smatra Forbs.

[adsenseyu1]

Prema oceni lista, rastu bogatstva ruskih milijardera doprinelo je poskupljenje akcija ruskih kompanija, jačanje rublje, povećanje cena nafte, kao i nade u vezi s poboljšanjem odnosa Rusije sa SAD i Evropskom unijom.

Ukupno povećanje bogatstva milijardera iz Rusije, kako piše Forbs, veće je nego u bilo kojoj drugoj zemlji, osim SAD. U proseku su ruski milijarderi postali bogatiji za 7,1 odsto od pobede Donalda Trampa. Američki milijarderi obogatili su se za 2,8 odsto.

Na listi Forbsovih milijardera za 2017. godinu je 77 Rusa.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zahvaljujući TRAMPU, ruski milijarderi bogatiji za 29 milijardi dolara: Evo kako!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.