Zamenik ministra odbrane Rusije: Ukrajina nije naš neprijatelj!

Intervju

Rusija ni pod kakvim okolnostima neće ratovati sa Ukrajinom, izjavio je zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov.

“Ukrajina nije naš neprijatelj! Čak ni u teoriji to ne smatram mogućim. Očekujem da će i Kijev imati dovoljno razuma da nas ne provocira”, rekao je on u intervjuu objavljenom u četvrtak u “Komsomolskoj pravdi” a prenosi RIA Novosti.

Antonov je pritom izrazio očekivanje od Nemačke i Francuske da će uticati kako bi sprečile ukrajinske vlasti da obnavljaju borbena dejstva na jugoistoku Ukrajine.

“I Rusija će u tome pomagati Evropi”, rekao je zamenik ruskog ministra odbrane.

Antonov je kazao da SAD namerno partnerima u NATO-u daje lažne obaveštajne informacije, na osnovu kojih oni saopštavaju da je ruska vojska prisutna u Ukrajini.

“Neki na Zapadu smatraju da su Amerikanci ‘pogrešili’. A ja mislim da Amerikanci nisu pogrešili. Mislim da je baš to bio zadatak – unositi neistinu”, rekao je on, ističući da nikakvih stvarni dokazi o prisustvu ruske vojske do sada nisu pruženi.

“Amerikanci su više puta saopštavali da su ‘ruski tenkovi prešli granicu’. Pa, gde su oni?”, upitao je Antonov.

Govoreći o tome zašto Rusija nije pozvala ukrajinske eksperte na konferenciju o bezbednosti 16. i 17. aprila u Moskvi, zamenik ruskog ministra odbrane rekao je da je to stoga da bi se Kijev usredsredio na rešenje konflikta na jugoistoku zemlje.

“Veoma se nadamo da će konflikt u Ukrajini biti rešen isključivo mirnim sredstvima a ukrajinski specijalisti moći će da učestvuju na moskovskoj konferenciji narednih godina i iznesu svoja iskustva”, kazao je Antonov.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zamenik ministra odbrane Rusije: Ukrajina nije naš neprijatelj!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.