ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE: Budistički monah SAČUVAO OSMEH dva meseca posle sopstvene smrti! (VIDEO)

Buda

Foto: Pixabay

Budistički monah Luang Por Pian preminuo je sredinom novembra u svojoj 92. godini. Sledbenici monaha su ekshumirali njegovo telo dva meseca posle smrti i došli do zapanjujućeg otkrića.

Monah Luang Pian je rođen u Kambodži, a poslednje dane svog proveo je u bolnici na Tajlandu. Život je posvetio budizmu radeći kao guru u centralnoj tajlandskoj provinciji Lopburi.

Ono što je privuklo pažnju javnosti širom Azije jeste činjenica da njegovo telo nije pretrpelo gotovo nikakve promene čak i dva meseca posle smrti. Monasi ga čuvaju u hramu gde je Pian proveo najveći deo svog života.

Sledbenike je tom prilikom zaprepastio prizor koji su ugledali u trenutku kada je telo monaha izvađeno iz kovčega. Pian je i posle smrti zadržao osmeh na licu, što su vernici masovno fotografisali i delili na društvenim mrežama.

Mediji pišu da je telo izvađeno iz kovčega kako bi se monahu promenila sveštenička odeća.

Osmeh na njegovom licu potkrepio je tvrdnju sledbenika da je Pian tokom poslednjih trenutaka svog života dospeo u stanje istinske nirvane.

Prijatelji isledbenici kažu da će se moliti za njega sve do momenta ceremonije sahrane koja je zakazana 100 dana posle smrti monaha.

(Skandalozno.rs/Izvor: D.K.,Dnevno.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE: Budistički monah SAČUVAO OSMEH dva meseca posle sopstvene smrti! (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.