Zaprepastili se: Bukvalno preko noći, SVAKI stanovnik sela je dobio 2 MILIONA dolara!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

U selu Serezales del Kondado u severozapadnoj španskoj provinciji Leon živi svega 80 ljudi. Niko od njih nije ni sanjao da će preko noći postati milioner, a upravo to im se dogodilo.

Svaki građanin ovog mesta dobiće oko dva miliona dolara.

[adsenseyu5]

[adsenseyu1]

Tako je u testamentu odlučio njihov bivši komšija Antonino Fernandez, čovek koji je osmislio popularno pivo “Korona” i na njemu se obogatio.

Fernandez je umro u 99. godini, a od 32. godine živeo je u Meksiku. Tamo se doselio posle teškog detinjstva i mladosti, koje je u Serezalesu del Kondadu proživeo u velikom siromaštvu i neimaštini s još 12 braće i sestara.

Antoninova porodica je, kažu prijatelji, bila više gladna nego sita, a on je sa samo 14 godina morao da prekine školovanje jer njegovi roditelji nisu mogli to da finansiraju.

Fernandez je u Meksiku počeo da radi u firmi “Grupo Modelo“, koja je bila u vlasništvu strica njegove supruge, a proizvodila je pivo. Upravo je Fernandez, nakon što je postao direktor, od njihovog brenda “Korona” stvorio svetsko ime.

[adsenseyu1]

https://twitter.com/LLimonik/status/802016550169346048?ref_src=twsrc%5Etfw

“Nikad nismo imali novca. Snalazili smo se. Antonino nam je iz korena promenio živote. Ponosni smo i srećni što nije zaboravio rodni kraj. Danas su ljudi poput njega retkost. Neka mu je laka zemlja i večna slava’, rekao je seljanin Maksimino Sančez za lokalne novine “Diario de Leon“.

[adsenseyu1]

Pokojnog Fernandeza zbog ljubavi prema domovini i humanitarnog rada cenio je i bivši španski kralj Huan Karlos.

Od ostavštine takozvanog kralja piva zaselak Serezales del Kondado dobiće i novi kulturni centar te lokalnu neprofitnu fondaciju, koji će zaposliti čak 300-tinjak ljudi.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zaprepastili se: Bukvalno preko noći, SVAKI stanovnik sela je dobio 2 MILIONA dolara!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.