Zaradio na tuđoj nesreći: Vlasnik restorana prodao snimak terorističkog napada u Parizu za 50.000 evra!

Advertisement

Ilustracija

Vlasnik restorana “Kaza nostra”, jednog od lokala koji su bili na meti terorista 13. novembra u Parizu, prodao je snimak napada koji su zabeležile njegove bezbednosne kamere za 50.000 evra britanskom tabloidu Dejli mejl, javljaju francuski mediji.

Dejli mejl je pre pet dana nabavio snimak atentata u Parizu koji su preneli svi svetski mediji.

Na snimku, koji je zabeležila jedna od kamera u restoranu “Kaza nostra”, u kom je ubijeno pet osoba, može se videti sav užas kroz koji su gosti prošli tokom napada terorista.

Kako prenosi televizija Kanal+, snimak je prodat nakon dužeg pregovaranja i licitiranja. Londonski tabloid je najpre ponudio 12.000 evra, da bi na kraju vlasniku restorana, čije ime nije navedeno, na ruke izbrojao 50.000 evra.

[adsenseyu1]

Vlasnik restorana je uz pomoć hakera probio šifru koju je prethodno policija stavila na video snimak. Nakon prodaje Dejli mejlu, uništio je originalni hard disk kako bi mogao da tabloidu garantuje ekskluzivnost.

Foto: Tanjug/AP

foto: Tanjug/AP

Francuska televizija je pokušala da kontaktira Dejli mejl, ali je kao odgovor dobila samo jedno “no comment”, dok je vlasnik “Kaza nostre” zalupio slušalicu novinaru koji ga je pozvao.

(tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zaradio na tuđoj nesreći: Vlasnik restorana prodao snimak terorističkog napada u Parizu za 50.000 evra!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.