ZASTRAŠUJUĆE: Brzina RAKETA ruskog protivraketnog sistema “S-500” je sedam kilometara u sekundi!

Rusija

foto: Printscreen Youtube

Novi ruski protivraketni sistem “S-500” značajno prevazilazi sadašnji “S-400 trijumf” i američki “THAAD” – domet mu je u krugu do 800 kilometara, a obara ciljeve na visini do 200 kilometara.

S-500” će biti sposoban da istovremeno gađa deset meta, a brzina raketa je sedam kilometara u sekundi, što je otprilike brzina kojom interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim bojevim glavama ulaze u atmosferu kada se obrušavaju na cilj.

Prema vojnim portalima, ovaj sistem može da uništava operativno-taktičke rakete, projektile srednjeg domet, kao i ciljeve u bližem kosmosu.

[adsenseyu5]

“S-500” će mnogo ojačati moć ruske vazdušno-kosmičke odbrane. Najnoviji protivraketni sistem će omogućiti da se reši problem kako protivraketne odbrane, tako i protiv-avionske, smatra glavni urednik časopisa “Vazdušno-kosmička odbrana” Mihail Hodarenok.

Sistem će omogućiti uništavanje balističkih raketa srednjeg dometa i interkontinentalnih balističkih raketa sa bojevim glavama – i to sa veoma visokom efikasnošću.

Stručnjaci još ne znaju da li “S-500” može da uništava američke protivraketne sisteme i njihove komponente koje su raspoređene na evropskom kontinentu.

Ministarstvo odbrane Rusije planira nabavku pet sistema sposobnih da presretnu i unište balističke i hipersonične projektile.

Član Saveta Vojnoindustrijske komisije Rusije Viktor Murahovski tvrdi da je “S-500” ubedljivo najbolji takav sistem na svetu.

[adsenseyu1]

Domet sistema “S-500” je 600 kilometara, dok je maksimalna visina na kojoj može da deluje zapanjujuća – do 200 kilometara.

Zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Jurij Borisov potvrdio je da će protivvazdušni sistem pete generacije “S-500” biti završen po planu i ući u operativnu upotrebu ove godine.

(Skandalozno.rs, blic.rs, kurir.rs, Izvor: Srna)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ZASTRAŠUJUĆE: Brzina RAKETA ruskog protivraketnog sistema “S-500” je sedam kilometara u sekundi!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.