Zastrašujući predator: U Mediteranu prvi put snimljena OGROMNA velika bela ajkula! – FOTO

Predator

Velika bela ajkula – foto: Facebook/Alnitak

Ogromna, više od pet metara duga, velika bela ajkula snimljena je kraj obale Majorke, što je prvi put u 30 godina da je ovaj zastrašujući predator uočen u ovim vodama.

Naučnici su je snimili kraj naseljenog ostrva Kabrera, a ekspediciju koja je tragala za ovom veličanstvenom morskom zveri predvodio je biolog Rikardo Sagarminaga van Buiten.

Naučnici su je posmatrali i pratili u periodu od nekih sat vremena. Naglasio je kako je ovo prvi put u 30 godina da postoji dokaz o prisutnosti velike bele ajkule u ovim vodama.

“Proteklih godina imali smo brojne glasine i nepotvrđena viđenja, ali je ovo prva naučna opservacija prisutnosti velike bele ajkule u španskim vodama. U ovom istorijskom događaju, deset naučnika iz pet zemalja je ajkulu fotografisalo, snimilo i posmatralo”, rekao je.

U Mediteranu živi 47 različitih vrsta morskih pasa, a među njima je i velika bela – ova ajkula, uz bik i tigar ajkulu, jedina će napasti čoveka bez provokacije.

Prošle nedelje ova vrsta je uočena i u britanskim vodama, a naučnici su snimili 4,5 dugačku morsku lisicu (takođe ajkulu) kako iskače u blizini Lajm Beja, pored čamca punog turista.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Dejli mejl)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zastrašujući predator: U Mediteranu prvi put snimljena OGROMNA velika bela ajkula! – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.