ZEMLJOTRES uzdrmao Novi Zeland: Meštani tvrde da su tokom potresa videli snažnu, plavu SVETLOST na nebu! – VIDEO

Misterija

foto: Youtube Printscreen

Priče o misterioznim svetlima koja se pojavljuju tokom zemljotresa postoje od davnina.

Ovaj fenomen je povezivan sa NLO-ima, a nauka nema adekvatno objašnjenje, iako postoje pouzdani svedoci ovih nesvakidašnjih pojava još od 1888. godine.

[adsenseyu5]

Poslednjih godina je zabeleženo nekoliko ovakvih pojava zbog čega nisu mogle tako lako da se zanemare kao ranije. Najnoviji snimci dolaze sa Novog Zelenda koji je pretrpeo jak zemljotres 13. novembra, a mnogi preplavljeni meštani tvrde da su tokom potresa videli snažnu, plavu svetlost na nebu.

Pročitajte još i ovo:

Da li stiže „VELIKI“: Ovako izgleda Novi Zeland nakon ZEMLJOTRESA i CUNAMIJA! – VIDEO

Nije teško pretpostaviti zašto je sujeverje jedino utočište neobaveštenima. Naučnici su predložili nekoliko mogućih teorija kojim objašnjavaju ovaj fenomen, uključujući nekada popularnu teoriju da svetla kreiraju pizoelektrična polja koja proizvode određene stene.

Ovakav spektakularan prizor može se videti samo tokom zemljotresa jačine pet stepeni ili više po Rihterovoj skali, a dosad je taj fenomen zabeležen u samo 0,5 odsto zemljotresa.

[adsenseyu1]

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ZEMLJOTRES uzdrmao Novi Zeland: Meštani tvrde da su tokom potresa videli snažnu, plavu SVETLOST na nebu! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.