Zona tišine: Na ovom mestu uređaji ne funkcionišu, niko ne zna o čemu se radi – VIDEO

Fenomen

foto-ilustracija: pixabay.com

Područje koje se nalazi na 27. severnoj paraleli spaja vrlo značajna i poznata mesta – Bermudski trougao, piramide iz Gize i Himalaje.

Često je nazivaju i “zonom tišine“, misterioznim mestom na planeti koje zaustavlja funkcionisanje satova i radioaparata, a zaista je jedno od područja s najviše anomalija na celoj planeti.

Tamo, čini se, ništa od uređaja ne funkcioniše ispravno, a naučnici koji su izučavali područje nisu našli logično objašnjenje za te pojave pa ostaju zbunjeni brojnim zagonetkama koje nosi.

Tamo, usred ničega, misteriozni gvozdeni obeliks visok gotovo tri metra visine stoji samostalno, pokazujući prema misterioznoj oblasti lociranoj na istoj liniji, povezujući je s drugim mestima prepunim anomalija i slavnim egipatskim piramidama. Iako su zonu posećivali naučnici različitih specijalnosti, jedino što su otkrili su stvari koje ne mogu objasniti.

U nekim njenim delovima satovi ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sever, a radiouređaji oglašavaju samo tišinu. Nadimak “zona tišine” nije dobila zbog nedostatka zvuka, već zbog fenomena u kojem se radio talasi ne mogu pravilno distribuirati. Da bi tamo komunicirali radiom morate imati puno sreće, ili da se nalazite na strogo određenom području, pa čak ni tada komunikacija ne traje dugo.

Fenomen je istraživala naučna ekipa iz grada Toreona, a utvrdili su da su anomalije uzrokovane postojanjem magnetnog levka koji uzrokuje jonizaciju u atmosferi koja blokira prenos radio talasa.

Od 19. veka postoji veliki broj izveštaja o padu meteorita, ali i o pojavi misterioznih svetala, zbog čega teoretičari zavere to područje nazivaju i NLO vorteksom, odnosno mogućim lokacijama gde vanzemaljci imaju svoje podzemne baze.

(Skandalozno.rs, Izvor: express.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zona tišine: Na ovom mestu uređaji ne funkcionišu, niko ne zna o čemu se radi – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.