Albanci iz Preševske doline kod Tačija: Izglasajte naše ujedinjenje s Kosovom

Intervju

Hašim Tači – foto: Reuters

Opozicione stranke protekle sedmice pokušale su da održe sednicu kojom bi se odobrila rezolucija o zabrani da predsednik Tači razgovara sa Vučićem o teritoriji Kosova.

U međuvremenu, predstavnici Doline danas su iz Tačijevog kabineta pozvali opoziciju da usvoji rezoluciju sa drugačijim ciljem — otvaranje granica i njihovo povezivanje sa Kosovom, kako je to obećao predsednik.

Opozicione stranke protekle sedmice pokušale su da održe sednicu kojom bi se odobrila rezolucija o zabrani da predsednik Tači razgovara sa Vučićem o teritoriji Kosova. U međuvremenu, predstavnici Doline danas su iz Tačijevog kabineta pozvali opoziciju da usvoji rezoluciju sa drugačijim ciljem — otvaranje granica i njihovo povezivanje sa Kosovom, kako je to obećao predsednik.

Predsednik Hašim Tači primio je danas u svom kabinetu predstavnike Preševske doline, kojima dugo obećava da će u Briselu da otvori temu ujedinjenja Doline sa Kosovom, prenosi „Gazeta ekspres“.

Predstavnici Doline kažu da su na sastanku sa predsednikom zatražili da skupština Kosova usvoji rezoluciju koja bi podržala njihov zahtev da se ujedine sa Kosovom.

„Sledećih dana ćemo da se sastanemo sa šefovima parlamentarnih grupa i od njih ćemo da zatražimo da pokrenu ovu sednicu što je pre moguće“, rekao je gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi na zajedničkoj konferenciji s predsednikom Tačijem.

Predstavnici Doline su ovo pitanje uputili svim stranačkim liderima, prenosi „Gazeta ekspres“.

„Odobrite rezoluciju kojom podržavate naš zahtev za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe“, rekao je Arifi.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Albanci iz Preševske doline kod Tačija: Izglasajte naše ujedinjenje s Kosovom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.