Andrej Plenković: Tuđman i hrvatski narod bili su jedno!

Intervju

Andrej Plenković – foto: AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas prilikom obeležavanja 96. godišnjice rođenja prvog predsednika Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Franje Tuđmana da je on “ostvario temeljne ciljeve koje je godinama sanjao, i u vreme tektonskih promena u Evropi stvorio slobodnu, nezavisnu i modernu hrvatsku državu”.

On je dodao i da su današnji hrvatski izazovi slični nekima s kojima se Tuđman suočavao, a Hina prenosi da je na tvrđavi Medvedgrad godišnjica rođenja Tuđmana obeležena i polaganjem venca i paljenjem sveća u slavu i zahvalnost svima koji su kroz tešku istorije Hrvatske dali svoje živote za njenu slobodu.

Na svečanoj akademiji Plenković je rekao da je Hrvatska imala sreće što je u vreme pada Berlinskog zida postojao Tuđman, koji je, ocenio je, svim svojim životnim iskustvom i naučnim radom akumulirao ono što je za Hrvatsku najbolje.

– Predsednik Tuđman i hrvatski narod, u smislu cilja, spojili su se u jedno. I to je jedinstven trenutak i taj trenutak treba ceniti – rekao je Plenković, dodajući da “HDZ sada treba da pokaže koliko je privržen Tuđmanovoj doktrini”.

Hina prenosi i da je na svečanoj akademiji prikazan kraći film o Tuđmanovom životu, a jutros je delegacija HDZ položila vence i zapalila sveće na njegovom grobu na zagrebačkom Mirogoju.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Andrej Plenković: Tuđman i hrvatski narod bili su jedno!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.